Diplomácia

2023.06.08. 09:14

Orbán Viktor Türkmenisztánban: „Közép-Ázsia országai a béke pártján állnak”

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt Serdar Berdimuhamedow, Türkmenisztán elnöke meghívására hivatalos látogatásra Asgabatba utazott – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

MW

Gurbanguly Berdimuhamedow, a Türkmén Nemzeti Tanács elnöke (b) fogadja Orbán Viktor kormányfőt Asgabatban 2023. június 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csák János kulturális és innovációs miniszter, Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

ORBÁN Viktor; BERDIMUHAMEDOW, Gurbanguly
Gurbanguly Berdimuhamedow, a Türkmén Nemzeti Tanács elnöke (b) fogadja Orbán Viktor kormányfőt Asgabatban 2023. június 8-án
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

Orbán Viktor csütörtök este Gurbanguly Berdimuhamedow-val, a Türkmén Nemzeti Tanács elnökével közös munkavacsorán vesz részt.

Pénteken kerül sor Orbán Viktor miniszterelnök és Serdar Berdimuhamedow türkmén elnök plenáris tárgyalására, amit együttműködési megállapodások aláírása és közös sajtónyilatkozat követ – ismertette a tervezett programot Havasi Bertalan.

Közép-Ázsia országai a béke pártján állnak, és híd szerepet töltenek be Kelet és Nyugat között. Ezért érkeztünk ma Türkmenisztánba

– írta a kormányfő csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában