Támogatás

2023.05.19. 10:11

Fülöp Attila: 5,3 milliárd forint plusz rezsiár-kompenzációt kapnak a szociális és gyermekvédelmi intézmények

A kormány döntött arról, hogy a szociális és gyermekvédelmi közfeladatot ellátó, civil fenntartású intézmények, valamint a családok átmeneti otthonai összességében 5,3 milliárd forint plusz rezsiár-kompenzációt kapnak - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, jelezve, a határozat meg is jelent a Magyar Közlönyben.

Mw

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára beszédet mond a nemzetközi roma nap alkalmából a Balázs János-díjak átadásán a Belügyminisztériumban 2023. április 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Fülöp Attila a sajtótájékoztatón emlékeztetett: 

nem ez az első ilyen döntése a kormánynak, korábban már az állami és egyházi fenntartású szervezeteknek is biztosított többlettámogatást. 

Így összességében, az egész területet érintően már több mint 32 milliárd forintot - 32,2 milliárd forintot - biztosított 2023-ban rezsiár-kompenzációra a kormány - hangsúlyozta Fülöp Attila, hozzáfűzve: ezzel 107 ezer férőhelyet mentettek meg. 

A 32 milliárd forint plusz forrást azzal indokolta, hogy 

"ebben a háborús évben, az elrontott szankciós politika és az abból adódó háborús infláció olyan helyzetet eredményezett, ami még soha nem volt". 

"Még soha nem kellett ilyen mértékű plusz forrást garantálni azért, hogy megőrizzük a szociális és gyermekvédelmi rendszer biztonságát" - mondta az államtitkár. 

Kijelentette: 

a kormány elkötelezett amellett, hogy fenntartsák ezt a biztonságot. 

A részletszabályokat, azt, hogyan kapják meg a civil fenntartású intézmények a többlettámogatást, a Belügyminisztérium a következő hetekben fogja kidolgozni - közölte Fülöp Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában