Gyilkos ajándék

2023.04.02. 20:57

Orosz haditudósító vesztette életét egy szentpétervári robbanásban (videó)

A robbanás Szentpétervár belvárosában, a Vaszilij-szigeten, a Street Food Bar No1 folyóparti kávézóban történt, és az áldozaton kívül 25 ember sérült meg.

Rendőrök a szentpétervári kávézó előtt, ahol robbanás történt 2023. április 2-án

Forrás: AFP

Fotó: Olga Maltseva

Robbanás történt vasárnap egy szentpétervári kávézóban, amelynek következtében egy ismert Kreml-párti haditudósító és blogger életét vesztette - közölték a helyi mentőszolgálatok.

A helyi kormányzó szerint 25-en sérültek meg, közülük 19 embert kórházba szállítottak.

Az Interfax és a TASZSZ orosz hírügynökségek a hatóságok előzetes értesüléseire hivatkozva közölték, hogy pokolgép robbanhatott. A belügyminisztérium megerősítette: a detonáció következtében a Vladlen Tatarszkij néven ismert (valódi nevén: Makszim Fomin) orosz blogger vesztette életét, aki az intézményben szerzői estet tartott.

A robbanás Szentpétervár belvárosában, a Vaszilij-szigeten, a Street Food Bar No1 folyóparti kávézóban történt. A történtek következtében kitörtek a szórakozóhely ablakai és megrongálódott a terasza is.

A TASZSZ-t úgy tájékoztatták a bűnüldöző szervek, hogy 200 gramm trotilnak megfelelő hatóerejű robbanószerkezet lépett működésbe a színpad mellett. A pokolgépet egy Tatarszkijnek ajándékozott, kisméretű szoborban rejtették el.

A bűnüldöző szervek mindenkit, aki az incidens idején a kávézóban tartózkodott, ellenőriznek, hogy köze volt-e a robbanáshoz.

Tavaly augusztus 20-án a gépkocsijába rejtett pokolgép végzett Darja Dugina újságíróval, Alekszandr Dugin filozófus lányával Moszkva környékén egy autópályán. A gyilkosság elkövetésével az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) az ukrán állampolgárságú Natalja Vovkot vádolta meg, aki a bűncselekményt követően Észtországba távozott.

Idén március 6-án az FSZB arról számolt be, hogy megakadályozott egy Konsztantyin Malofejev orosz üzletember, a Cargrad médiacsoport igazgatótanácsának elnöke elleni merényletet, amelyet állítása szerint szintén az ukrán különleges szolgálatok készítettek elő, a terrorizmussal vádolt orosz Gyenyisz Kapusztyin közreműködésével. Kapusztyin a társaival március elején fegyveres támadást hajtott végre két, az ukrán határ közelében fekvő község ellen Brjanszk megyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában