Vészjósló csönd

2023.04.10. 11:22

Megszakította a kommunikációt Észak-Korea Szöullal

Phenjan nem válaszolt az Észak-Korea és Dél-Korea között létesített forródróton megszokott reggeli telefonhívásra hétfőn - jelentette be a dél-koreai országegyesítési minisztérium.

Az észak-koreai állami hírügynökség (KCNA) által közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (k) a phenjani Atomfegyver Intézetben tesz látogatást 2023. március 27-én

Forrás: MTI/EPA/KCNA/KCNA

A hívásokat a hétvégék kivételével ejtik meg, Phenjan péntek reggel sem válaszolt - tette hozzá a tárca.

A két ország a korábban megbeszéltek szerint naponta kétszer telefonál egymásnak, helyi idő szerint reggel 9-kor és délután 5-kor.

A dél-koreai védelmi tárca emellett azt közölte, hogy Phenjan négy napja a katonai forródróton sem elérhető.

A két ország között a viszony az utóbbi időben ismét feszültté vált, az észak-koreai állami média pedig szombaton bejelentette, hogy a kommunista állam hadserege újabb tesztet hajtott végre egy nukleáris célokra alkalmas, vízfelszín alatt támadó drónnal.

Észak-Korea hónapok óta rendszeresen tesztel különböző fegyvereket, és az elmúlt hetekben fokozta tevékenységét válaszul a közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokra, melyeket Phenjan többször élesen bírált és háborús készülődésnek minősített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában