Felelőtlen gazdálkodás

2023.04.26. 06:36

Eladósítaná a fővárost Karácsony

Csaknem 17 milliárdos hitel felvételére készül a Fővárosi Önkormányzat – számol be róla a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. február 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

− Véget értek az egyeztetések azzal a banki konzorciummal, amely fejlesztési hitelt ad a fővárosnak, s aminek az összege 16,6 milliárd forint − fogalmazott a múlt héten tartott háttérbeszélgetésen Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes. Mint mondta, 

ha a közgyűlés a mai ülésén megszavazza, már csak a kormány engedélye kell hozzá, hogy felvegyék azt. 

Szerinte ez is az úgynevezett túlélőprogram része. Hozzátette: ha megkapják, akkor le is tudják hívni, és a már elköltött pénzek visszapótlására is fel tudják használni. Sajtóhírek szerint a tervezett hitelfelvételt a főváros 2023-as évi költségvetési forrásoldalán már beárazták – írja a Magyar Nemzet.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a hitelfelvételről a múltkori kormányinfón azt mondta, hogy nincs ilyen kérelem a kormány asztalán, de általánosságban úgy fogalmazott, hogy a kabinet alapesetben nem támogatja ilyen módon az önkormányzatok eladósodását. 

Varga Mihály pénzügyminiszter a főpolgármester kijelentéseire úgy reagált a közösségi oldalán, hogy a főváros anyagi helyzetét a 2019 óta folytatott felelőtlen, pazarló gazdálkodás veszélyezteti. 

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában