Újabb botrány

2023.04.04. 10:11

Brutális összeget költhetett buszoztatásra a baloldal a tavalyi kampányban

Százmilliókat költhetett az emberek buszoztatására a tavalyi március 15-én az egyesült baloldal.

Ellenzéki demonstráció a Műegyetem előtt 2022 március 15-én

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

A baloldali botrányban rendre felbukkanó 

DatAdat Professional Kft. összesen több mint 50 millió forintot, míg a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) mintegy 40 milliót költött buszos utaztatásra, illetve személyszállításra tavaly márciusban

 – értesült a Mandiner az egyesült ellenzék kampányfinanszírozását vizsgáló hatósági eljárásra rálátó forrásból. 

A lap úgy tudja, a baloldalhoz köthető, az amerikai kampányfinanszírozási ügyben is érintett DatAdat az ellenzéki összefogás március 15-i, Donald Tusk közreműködésével megtartott kampányrendezvényével összefüggésben bízhatott meg egy személyszállítással foglalkozó vállalkozást autóbuszos szolgáltatással.

Mint írják, 

ugyanezzel a céggel márciusban a Márki-Zay-féle mozgalom is szerződött, mégpedig a fenti összegben. Ezek nyomán az egyesült ellenzék több száz, egyenként ötvenfős busznyi résztvevőt fuvarozhatott az eseményre, ami kétséges, tekintve hogy alig akad olyan cég, aminek ekkora kapacitása lenne.

A Műegyetem rakparton tartott tavaly márciusi ellenzéki nagygyűlésről a szervezők büszkén számoltak be, mekkora tömeg gyűlt össze az eseményre, noha a felvételek tanulsága szerint a hatalmas tömeg barokkos túlzásnak tűnik.

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában