Eskütétel

2023.03.06. 14:50

Parlamenti képviselőként folytatja az offshore-botrányba keveredett DK-s politikus

Az utóbbi évek baloldali politikájának teljes palettáját képviseli egy személyben Ráczné Földi Judit, akit a Magyar Nemzet összeállítása mutat be.

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció székesfehérvári önkormányzati képviselője, az országos elnökség tagja beszédet mond a szennyvíziszap-lerakó ellen szervezett közös ellenzéki demonstráción Székesfehérváron 2019. augusztus 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Ráczné Földit Judit a 2021-es előválasztási kampányban kirobbant botrány miatt vált országosan ismertté. A Válasz Online írta meg elsőként, hogy a DK-s képviselőjelöltnek az előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatban tett állításaival szemben aláírási joga volt egy offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozásban, ezen túl a hivatalos szlovák nyilvántartásban ő szerepelt egy Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként. A Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozás, a Minos King Global Business LLC. aláírási joggal rendelkező képviselője volt Ráczné, a hivatalos szlovák nyilvántartás szerint egészen 2022 novemberéig. 

Bár Ráczné többször is tagadta, hogy köze lenne az offshore-céghez, kiderült, hogy nemcsak a delaware-i társaság képviselőjeként, hanem konkrétan a tulajdonosaként is írt alá dokumentumokat 2021-ben.

 A DK-s politikus a Válasz Online ellen jó hírnév megsértése miatt pert indított, de jogerősen veszített, azaz már bírósági „papírja” is van arról, hogy offshore-lovag.

Nemzetállamok helyett európai egyesült államok

Egy 2021-es posztjában a május 9-i Európa-nap kapcsán Ráczné arról értekezett, hogy a DK-soknak igazán különleges ez a nap, hiszen egyedül ők képviselik Magyarországon az Európai Egyesült Államok eszményét. 

„Mi nem a türkökkel és a kipcsakokkal akarunk közösködni. Mi nem keletre tekintünk, ha a magyar jövőt akarjuk látni. Mi nem visszafelé akarunk haladni a történelemben a magányos, és ezért gyenge nemzetállamok felé, hanem előre akarunk menni, mert a jövő előttünk, és nem mögöttünk van.” Az európai bérekről, és egyenlő jogokról szóló fejtegetés végén kijelentette, hogy „ezt az Európát nevezzük mi Európai Egyesült Államoknak, ezért pedig Dobrev Klára vezetésével mindent meg is teszünk.”

Hazugságok és hergelés a keleti vakcinák ellen

A koronavírus járvány idején is teljes gőzzel terjesztette a DK oltásellenes propagandáját Ráczné Földi Judit. Egyik bejegyzésében azt írta: „Felelőtlen és veszélyes, hogy a kormány egy olyan bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar oltani, amit nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. Azzal, hogy ezt propagálják, csak azt fogják elérni, hogy még azok sem akarják majd beoltatni magukat, akik egyébként az oltás pártján állnak.”

Kijelenthető tehát, hogy Ráczné Földi Judit személyében Gyurcsány Ferenc egyik legjobb tanítványa foglalhatja el a közelmúltban elhunyt Kordás László megüresedett parlamenti helyét.

A Magyar Nemzet összeállítását itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában