Bűnszervezet

2023.03.15. 13:03

Különleges kommandó fogta el a budapesti embervadászatban részt vett két szélsőbaloldali támadót

A német rendőrség különleges kommandója fogta el Jénában és Lipcsében a februári, budapesti embervadászat két, szélsőbaloldali német résztvevőjét, akiket a budapesti rendőrség keresett.

A gazdagréti szélsőbaloldali támadás: így vertek meg egy magyar járókelőt a radikálisok (biztonsági kamera felvétele)

Elfogta szerdán reggel a német rendőrség különleges kommandója a februári, budapesti embervadászat két, német szélsőbaloldali támadóját Németországban. Mindketten a hírhedt német szélsőbaloldali bűnszervezet, a Hammerbande (Kalapácsosbanda) tagjai lehetnek és a Budapesti Rendőr-főkapitányság körözte őket.

"Ma reggel 6 óra körül erősen felfegyverzett elitrendőrök megrohamoztak több lakást Lipcsében (Szászország) és Jénában (Türingia). A műveleteket a Szászországi Állami Bűnügyi Rendőrség (LKA) végzi a Drezdai Ügyészség irányításával - jelentette a Bild című napilap.

Az elfogott gyanúsítottak  Emilie D. és Moritz S. (21) baloldali szélsőségesek. A lipcsei misszió Connewitz kerületében található – a baloldali szélsőségesek központjában. Az LKA szóvivője megerősítette az elfogások hírét. A BILD információi szerint minden gyanúsítottat letartóztattak.

A szélsőbaloldali terrorista cselekményeket dokumentáló Dokumentation Linksextremismus Twitter-oldalán megerősítette: elkapták a baloldali szélsőségeseket, akiket úgy jellemeznek, hogy nyilvánvalóan a hírhedt szélsőbaloldali terroristacsoport, a Hammerbande egyfajta második vagy harmadik generációját alkotják, módszereik, szervezettségük hasonló a Német Szövetségi Köztársaságban gyilkoló és robbantó RAF -hoz. 

A teljes cikket itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában