Hammerbande

2023.03.14. 18:17

A budapesti támadások szálai egy nemzetközi szélsőbaloldali bűnszervezethez vezetnek

A februári embervadászat a hírhedt német szélsőbaloldali bűnszervezet, a „Hammerbande” módszereivel történt.

A gazdagréti szélsőbaloldali támadás: így vertek meg egy magyar járókelőt a radikálisok (biztonsági kamera felvétele)

Egészen egy nemzetközi „vörös” bűnszervezetig érnek a múlt hónapban történt brutális támadások szálai. A felfegyverkezett őrjöngő, több embert is félholtra verő balosok közül ugyanis egyikük a hírhedt német szélsőbaloldali Kalapács bandához köthető, amelynek tagjai külföldön hasonló módszerekkel számolnak le politikai ellenfeleikkel. Az, hogy hazánkban is gyökeret verhetett az erőszak, nem előzmény nélküli, hiszen a párbeszédes Jámbor András által alapított Mérce nevű portálon évek óta zajlik a szélsőbalos hergelés – írja a Magyar Nemzet.

A rendőrök a támadók közül már a ruházatuk alapján felismertek néhányat, akiket aztán követni kezdtek a nyomozók, és végül a belvárosban, egy taxiban fogták el őket: egy német férfit, egy német és egy olasz nőt. Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk. Később elfogtak egy magyar nőt is a lakásán, aki az eddigi adatok szerint részt vett a támadásokban. A magyar nőt a gazdagréti és a Fővám téri támadásban való részvétellel gyanúsítják, amiben az olasz nő is részt vett. A német nő az előkészületekben vett részt, a következő támadásokra készült fel.

Németországban is hírértéke volt a brutális támadásoknak, vezető lapok számoltak be az „erőszakos antifasiszták” és „szélsőbaloldali támadók” elfogásáról.

A közösségi médiában és az alternatív internetes oldalakon többen is kiemelték, hogy a német hatóságok nem mindig annyira gyorsak, mint a magyar kollégáik, akik 48 órán belül intézkedtek.

A budapesti embervadászat vonatkozásában megjegyzendő, hogy néhány napja házkutatást tartott a német speciális rendőrség Lipcse-Connewitzban abban az épülettömbben, amit a keletnémet országrészben rendkívül erős szélsőbaloldali radikálisok egyik központjának tartanak.

Az esetről egyelőre annyit tudni, hogy a német rendőrök bizonyítékokat foglaltak le.

Ez a rendőrségi akció nem véletlenül történt: a nyomok egy nemzetközi bűnözői hálózathoz vezetnek. A magyar támadássorozat ugyanis egyértelműen a „Hammerbande” (Kalapács banda) kézjegyét viseli magán. Ez már csak azért is valószínűsíthető, mert a letartóztatottak közül legalább egy már vádlottként a német hatóságok látókörébe került. A Welt szerint Tobias E. a németországi harcos szélsőbaloldali csoport tagja, és a legismertebb német antifa, Lina Engel köréhez tartozik. A nőt vád alá helyezték, jelenleg börtönben van.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában