Járvány

2023.03.22. 09:25

6 millió 422 ezer a beoltott, 641 az új fertőzött és elhunyt 16 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 087, közülük 6 209 824-en a második, 3 905 122-en a harmadik, 424 959-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat ismertetve a Koronavírus Sajtóközpont szerdán az MTI-vel.

Egy házaspár kilép az oltópont ajtaján, miután beoltották őket a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, az Omikron BA-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2022. október 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A közleményben azt írták: 

az előző héten 641 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 198 461-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.  

A múlt héten meghalt 16, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 791-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 144 942, az aktív fertőzöttek száma pedig 4728-ra nőtt.   

Tudatták azt is, hogy 

jelenleg 396 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.   

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik.   

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt – írták.

NNK: továbbra sem változik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján közölte, hogy  a 11. héten a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja stagnálást mutat.

A vizsgált városok többségének mintájában nincs változás, enyhe emelkedés csak Szegeden látható, míg csökkenés Békéscsabán, Pécsen, Szekszárdon, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen figyelhető meg.

Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja hét városban - Békéscsabán, Kecskeméten, Szekszárdon, Tatabányán, Veszprémben, Győrben és Zalaegerszegen - a "mérsékelt", míg 15 helyszínen az "emelkedett" tartományba esik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában