Összetartás

2023.02.07. 14:00

Százmillió forint értékű étrendkiegészítő adományt kaptak karitatív szervezetek

Tizenkét jelentős karitatív és egyházi szervezet vezetőinek 107 millió forint értékű Béres Csepp-csomagot adományozott az idén 30 éves évfordulóját ünneplő Béres Alapítvány kedden Budapesten, a Béres Gyógyszergyár székházában.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke termékadományt vesz át Béres Klárától, a Béres Alapítvány elnökétől és Béres Józseftől, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökétől az alapítvány ünnepségén a Béres Gyógyszergyár budapesti székházában 2023. február 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Az adományt Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke adta át a csepp feltalálója, Béres József születésnapján.

Béres József kedden lenne 100 éves, és ez alkalomból jelentős mennyisségű, 53 ezer üveg Béres Cseppet adományozunk az ország 12 legjelentősebb karitatív és egyházi szervezetei számára - hangsúlyozta Béres Alapítvány elnöke a keddi sajtótájékoztatón.

Fotós: Vadnai Szabolcs / Forrás: Béres Gyógyszergyár Zrt.

Béres József élete erős példa mindannyiunk számára - fogalmazott Béres Klára, aki a feltaláló erkölcsi örökségét, egyenességét, kitartását, emberszeretetét méltatta. Emlékeztetett, hogy a Béres Alapítvány az idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját.

Mint mondta, az alapítvány sokat tett az emberekért, részt vállalt az oktatásban, a magyar kultúra terjesztésében, a tehetséggondozásban, és kiemelten a betegek, rászorulók, elesettek segítésében.

KOCSIS Fülöp; BÉRES Klára
Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája termékadományt vesz át Béres Klárától, a Béres Alapítvány elnökétől az alapítvány ünnepségén a Béres Gyógyszergyár budapesti székházában 2023. február 7-én
Fotós: Mónus Márton / Forrás: MTI

Béres Klára hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetben még nagyobb odafigyeléssel kell egymás felé fordulnunk, még nagyobb szükség van a hatékony támogatásra. Az alapítvány kiemelt figyelmet fordít a súlyos, daganatos betegek, valamint a rászorulók segítésére.

Az alapítvány elnöke megköszönte a szervezetek önzetlen munkáját a társadalom nevében is. Kiemelte: jót tenni jó, adni jó, élni pedig csak így érdemes.

Adományban részesült a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt és a Görögkatolikus Metropólia. A daganatos betegeket segítő szervezetek közül A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány, a Magyar Hospice Alapítvány, a Magyar ILCO Szövetség, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, valamint Nyugdíjas Klubok és Idősek "Életet az éveknek" Országos Szövetsége.

ÉCSY Gábor; BÉRES Klára
Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója termékadományt vesz át Béres Klárától, a Béres Alapítvány elnökétől az alapítvány ünnepségén a Béres Gyógyszergyár budapesti székházában 2023. február 7-én
Fotós: Mónus Márton / Forrás: MTI

A sajtótájékoztatón a szervezetek képviselői megköszönték a Béres Alapítvány támogatását. Kocsis Fülöp görögkatolikus szerzetes, püspök egyebek mellett azt mondta, hogy az adományozással a Béres Alapítvány példát mutat másoknak is. Kozma Imre római katolikus pap, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója arról beszélt, hogy id. Béres József művéből sokan részesülnek és gazdagodnak. Majd az összetartozás fontosságáról beszélt, mint fogalmazott, "hiszen egymásra bízott bennünket az Isten".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában