Járvány

2023.02.01. 09:05

Koronavírus: 620 az új fertőzött, a múlt héten elhunyt 19 beteg

Kórházban jelenleg 383 koronavírusos beteget ápolnak, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

Beoltanak egy nőt az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal – negyedik, megerősítő oltásként – a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2022. október 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 498, közülük 6 208 088-an a második, 3 904 558-an a harmadik, 422 103-an pedig már a negyedik oltást is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: az előző héten 620 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 192 447-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 19 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 677-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 139 857, az aktív fertőzöttek száma pedig 3913-ra csökkent.

Tudatták azt is, hogy jelenleg 383 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg „mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Kiemelték: a vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket változatlanul a vakcina felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt – tették hozzá.

NNK: stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Azt írták: a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az országos átlagot tekintve a 4. héten számottevően nem változott.

A vizsgált városok háromnegyedét stagnáló tendencia jellemzi. Csökkenés figyelhető meg a budapesti agglomerációs települések közös mintájában, Pécsen, Szekszárdon és Szolnokon, emelkedő tendencia Egerben és Kaposváron tapasztalható – írták.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja minden mintavételi helyen az emelkedett kategóriába sorolható – közölte az NNK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában