Szigorú szabályok

2023.02.09. 15:14

Kiderült az igazság a debreceni kínai akkumulátorgyár vízigényéről

Álhírek terjedtek el a tervezett CATL-gyár napi vízfogyasztásáról.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A fele sem volt igaz annak a hírnek, hogy a leendő debreceni kínai akkumulátorgyár napi vízfogyasztása 40–60 ezer köbméterre is felugorhat

– írja a Világgazdaság. Ez a Debrecen Televízió Esti közelkép című műsorából derült ki, amelynek Kun Ferenc, a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft. ügyvezetője és Iski László, a Cívis Komplex Mérnök Kft. ügyvezetője volt a vendége.

Iski László arról beszélt, hogy a déli ipari park vízigénye 24 ezer köbméter/nap, ahogy a debreceni városvezetés eredetileg is erre tett ígéretet.

A 40 ezres adat úgy állt elő, hogy a déli-délkeleti városrészt is figyelembe kell venni a víz- és szennyvízvezetékek létesítésének engedélyeztetéséhez. Mivel a déli-délkeleti városrész napi lakossági célú kapacitása 18,5 ezer köbméter, a két értéket összevonva jön ki a 40 ezres eredmény.

Az összeadás azért szükséges, mert amikor egy ilyen vezeték épül, nemcsak azt kell figyelembe venni, hogy van a végponton egy déli ipari park, hanem hogy milyen célt tud még szolgálni

– fogalmazott.

A Világgazdaság a Külgazdasági és Külügyminisztériumra hivatkozva korábban megírta,

a kormány elvárja, hogy a CATL beruházása a legszigorúbb környezetvédelmi normákat betartva valósuljon meg, ez minden kormányzati támogatás előfeltétele.

A teljes cikket ITT olvashatja el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában