Exkluzív

2023.02.15. 16:36

Jámbor András lelkes aktivistája a letartóztatott magyar viperás támadó

A nő a nyolcadik kerületben működő közismert antifás törzshelyek állandó vendégei közé tartozik.

Jámbor András Imre, a Párbeszéd képviselője felszólal a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Bár Jámbor András és a Szikra Mozgalom kézzel lábbal tiltakozik, hogy semmi közük nincs az antifa támadókhoz, sőt elítélik az erőszakot, mindezt cáfolja a tény, hogy a Párbeszéd által a Parlamentbe juttatott politikus közvetlen segítője az a nő, akit a négy gyanúsított egyikeként elfogtak a rendőrök a hétvégi viperás támadásokkal összefüggésben. A nőt, akit időközben le is tartóztattak, D. Krisztinának hívják – írja a PestiSrácok.hu.

A hírportál cikke szerint a nő nem csak lelkes „Jámbi-rajongó”, aki naponta osztja a politikus bejegyzéseit, hanem konkrétan az aktivistája, kampányának segítője volt.

D. Krisztina emellett a hajléktalanok zavartalan közterületen éléséért küzdő Város Mindenkié csoport aktivistája. Facebook ismerősei között – amiből nincs túl sok – megtaláljuk Pikó Andrást és Dallos Jutkát, a Pikóhoz köthető D8 civil szervezet oszlopos tagját.

A PestiSrácok.hu kedden tényfeltáró riportban mutatta be, hogy Jámbor András személye összefonódik a radikális, egyes országokban terroristaként kezelt antifasiszta hálózattal.

Jámbor hívta életre a Mérce.hu-t és annak antifa blogját, a Tett.Mérce.hu-t, egy ideig azok főszerkesztőjeként terjesztve a neonbolsevik eszmét.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában