Támogatás

2023.02.18. 15:43

Gulyás Gergely: a közösségépítésnek a hagyománykövetés az egyik legfontosabb eszköze

A húsiparban máig a rendszerváltozást követő nagy hátrányt kell ledolgozni, hiszen a feldolgozóipar szinte megszűnt Magyarországon – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 8. nemesgörzsönyi böllérversenyen és fesztiválon szombaton.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszönti a Sátoraljaújhelyen táborozó kárpátaljai diákokat és tanáraikat a Rákóczi Szövetség táborában 2023. február 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Megnyitó beszédében a Miniszterelnökséget vezető miniszter az összetartó helyi közösségek létének jelentőségét hangsúlyozta.

Az MTI kérdésre válaszolva a mezőgazdaságban tapasztalható legjelentősebb lépésnek nevezte, hogy a következő időszakban az uniós termőföldalapú támogatásokhoz a magyar állam a lehető legtöbbet teszi hozzá kiegészítő támogatásként.

A húsiparban máig a rendszerváltozást követő nagy hátrányt kell ledolgozni, hiszen a feldolgozóipar szinte megszűnt Magyarországon, a cégek külföldi kézbe kerültek, jelentős részüket bezárták

– mondta.

Hozzátette: rendkívül jó adottságai vannak a húságazatnak, kiemelt cél, hogy a feldolgozóipar minél több minőségi magyar termékkel jelentkezzen.

A kevésbé jó minőségű, de esetleg olcsóbb import termékekkel sikeresen kell felvenni a versenyt, ez a következő évek legfontosabb feladata

 – mutatott rá.

A fesztiválról szólva kiemelte, hogy a közösségépítés a hagyománykövetés egyik legfontosabb eszköze, ezért van nagy jelentősége a nemesgörzsönyihez hasonló rendezvényeknek, fesztiváloknak.

A 16 csapat részvételével zajló nemesgörzsönyi rendezvényen a gasztronómiai szakemberekből álló zsűri kilenc kategóriában oszt ki díjakat a versenyzőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában