Illegális bevándorlás

2023.01.09. 14:57

Szlovák rendőrök váltásban segítik a magyar–szerb határ védelmét

Szlovákia 38 rendőrt irányít át Magyarországra. A rendfenntartók Kiskunhalas térségében látnak majd el járőrfeladatokat magyar kollégáikkal közös csoportokban.

Migránsok Horgoson 2022. november 4-én

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Szlovákia 38 új rendőrt vezényelt segítségül Magyarországnak az illegális migrációval sújtott magyar–szerb határ védelmére hétfőn, az új csoport az októberben kiküldött szlovák kontingenst váltja – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A szlovák rendőrök, akiket Roman Mikulec belügyminiszter az országos rendőrfőkapitánnyal és az idegenrendészet igazgatójával közösen indított útnak,

a tervek szerint február végéig maradnak Magyarországon, s missziójukat szükség esetén meghosszabbítják.

 A kivezényelt rendőrök Kiskunhalas térségében látnak majd el járőrfeladatokat magyar kollégáikkal közös csoportokban – adta hírül az MTI.

„Továbbra is az a meggyőződésünk, hogy a schengeni külső határok védelme sokkal hatékonyabb intézkedés, mint az Európai Unió belső határain történő ellenőrzés bevezetése”

 – jelentette ki a rendőri misszió meghosszabbítása kapcsán Roman Mikulec, akinek szavait a szlovák hírügynökség idézte.

Stefan Hamran szlovák országos rendőrfőkapitány szintén hatékony intézkedésként értékelte a schengeni külső határok védelmét, rámutatva: bebizonyosodott, hogy amennyiben „komolyan őrzik” a külső határokat, lényegesen kevesebb – illegális migrációból adódó – problémával kell megküzdeniük a belső határokon.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában