Ukrajnai háború

2023.01.29. 19:24

Petr Pavel: van értelme az Oroszország elleni szankcióknak

Van értelme az Oroszország elleni szankcióknak, mert hatást gyakorolnak Moszkva lehetőségeire a háború folytatásához - jelentette ki Petr Pavel megválasztott cseh államfő vasárnap a prágai közszolgálati televíziónak adott interjúban.

Petr Pavel nyugalmazott tábornok, a NATO Katonai Bizottságának volt elnöke, független államfőjelölt beszédet mond a prágai kampányközpontjában a cseh elnökválasztás második fordulójának második napján, 2023. január 28-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Petr David Josek

 "A szankciók ténylegesen akadályozzák Oroszországot, hogy több pénzt fektessen be az ukrajnai háborúba. A fejlett technológiák kivitelének akadályozása arra kényszeríti Oroszországot, hogy kevésbé fejlett fegyvereket használjon, valamint leleplezi Oroszország kapcsolatait az olyan rendszerekkel, mint az iráni vagy az észak-koreai" - mondta az újonnan megválasztott cseh köztársasági elnök. 

"Szükség van arra, hogy minden úton nyomást gyakoroljunk Oroszországra, hogy a konfliktus Ukrajna, mint megtámadott ország sikerével végződjön"

 - szögezte le Petr Pavel. 

A megválasztott cseh elnök megerősítette: első külföldi útja Szlovákiába fog vezetni. Pavel délután telefonon beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában