Titkos felvétel

2023.01.31. 10:51

Híres amerikai film szereplőjéhez hasonlította magát a brüsszeli korrupciós botrány kulcsfigurája

A 2000-es évek elején készült, máig népszerű amerikai akcióvígjáték-trilógia első része, az Ocean’s Eleven szereplőihez hasonlította önmagát és társait a tavaly év végén kirobbant brüsszeli korrupciós botrány legfőbb gyanúsítottja, Antonio Panzeri egy titkos felvétel szerint.

Antonio Panzeri

Forrás: AFP

Fotó: Hoang Dinh Nam

Antonio Panzeri már 2022 nyarán a belga titkosszolgálatok célkeresztjébe került – derül ki a Financial Times egy korábbi cikkéből. A lap úgy tudja, a hatóságok júliusban teljesen bekamerázták az egykori európai parlamenti képviselő brüsszeli otthonát, miután abban hétszázezer euró készpénzt találtak.

A felvételeken aztán többek között az is látszik, hogy a brüsszeli korrupciós botrány fő gyanúsítottja egy mikulásos borítékban ad át ötvenezer eurót (húszmillió forintot) az olasz Luca Visentininek, aki a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség vezetői újraválasztására pályázott

írja a Magyar Nemzet. A tranzakció közben sajtóértesülések szerint Panzeri így tréfálkozott:

Úgy nézünk most ki, mint az Ocean’s Elevenben!

Ezzel a szupersztárokat (Julia Roberts, George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia) felvonultató amerikai filmre célozott, amelyben egy csapat kivételesen ügyes bűnöző egy remekbe szabott tervvel kirabolja több kaszinóhotel széfjét.

Pierre Antonio Panzeri egyébként nemrég vádalkut kötött a hatóságokkal, így valószínűleg hamarosan további neveket is meg fog említeni – írja az Origo. A portál értesülései szerint fordulat állhat be a nyomozásban, hiszen Panzeri tíz újabb korrupt politikus megnevezésére készül. A politikus a vádalku keretében a mostani hírek szerint öt év börtönt kaphat, amelyből négy évet felfüggesztenek, egyet pedig börtönben vagy házi őrizetben kell töltenie.

Ezért cserébe bevallotta, hogy 

bűnszervezetben vett részt, és vállalta, hogy együttműködik a rendőrséggel a többiek ügyében. Bevallotta például, hogy részt vett korrupcióban, és hogy 120 ezer eurót adott át egy belga szocialista EP-képviselőnek

emlékeztet az Origo, hozzátéve:

egyes értesülések szerint összesen hatvan EP-képviselő lehet érintett a gigabotrányban, 

amely akár az Európai Unió hitelességét is alááshatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában