Választás

2023.01.12. 07:22

A jászberényi polgármesterjelölt visszautasítja Márki-Zay Péter beavatkozását a kampányba

Jászberényben tartják 2023 első jelentős választási összecsapását Magyarországon. „A jászok konok és büszke emberek, saját maguk szeretnek dönteni az életükről” – így reagált a Magyar Nemzetnek Besenyi Orsolya, Jászberény független, de Fidesz–KDNP-támogatással induló polgármesterjelöltje arra, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke a tengerentúlról érkezett guruló dollárokból szán a közös ellenzéki jelölt, Budai Lóránt kampányára.

Besenyi Orsolya szerint a jászok visszautasítják, hogy mások avatkozzanak be az életükbe, pláne külföldről

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

A 2019-es önkormányzati választás után nagy ellenségeskedés alakult ki Jászberényben, a város két táborra szakadt, és az emberek emiatt a munkahelyeiken, de akár még családon belül is sokszor egymásnak estek – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Besenyi Orsolya, Jászberény független, de Fidesz–KDNP-támogatással induló polgármesterjelöltje. A konfliktus hátterében az áll, hogy 2019-ben a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjeként győztes Budai Lóránt (Jobbik) lett a polgármester, de a képviselő-testületben biztos, állandó többséget nem tudott maga mögé állítani, végül tavaly októberben a képviselő-testület feloszlott.

Visszautasítják az idegen beavatkozást

Besenyi Orsolya kifejtette, az elmúlt időszakban a baloldali városvezetés nem tett mást, mint igyekezett túlélni, csak azzal foglalkoztak, hogy megússzák a következő napot, hetet, hónapot. Nem tekintettek partnerként sem a térség országgyűlési képviselőjére, sem a kormányra, és nem fogadták el a segítséget. A városvezetői munka, a beruházások abban merültek ki, hogy felújítottak egy játszóteret vagy éppen építettek néhány tíz méter járdát, de nem volt átgondolt, megalapozott fejlesztési koncepció, nem volt jövőkép. 

Márki-Zay Péter a baloldali kampány támogatására meghirdetett adománygyűjtésével, esetleges amerikai pénzek érkezésével kapcsolatban kiemelte: a jászok 1745-ben váltották meg a függetlenségüket Mária Teréziától. – A jászok így konok és büszke emberek, saját maguk szeretnek dönteni az életükről. Ha valakitől segítséget kérnek, akkor azt egy másik jásztól teszik. Visszautasítják azt, hogy mások avatkozzanak be az életükbe, pláne külföldről – hívta fel a figyelmet a polgármesterjelölt.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában