Felelősség

2022.12.16. 17:29

Varju László ellen indíthat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészségnek küldi meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt a feljelentést, amit Varju László múlt heti sajtótájékoztatója után tett a Fidesz–KDNP – értesült a Magyar Nemzet.

Varju László, a DK képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Mivel Varju László országgyűlési képviselő, ezért az ő esetleges felelősségét a bankpánikot erősíthető sajtótájékoztatója miatt csak a mentelmi joggal rendelkező személyek ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálhatja – lényegében ez derül ki a rendőrség válaszából.

A történtek előzménye, hogy a múlt héten a közösségi médiában, továbbá sms-ekben terjedtek pánikkeltő és hamis hírek széles körben, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat valamiféle veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetését sürgették. A veszélyes üzenetek miatt a rendőrség is nyomozást rendelt el, rémhírterjesztés gyanújával.

Nacsa Lőrinc hétfőn kijelentette, hogy a bankpánikot keltő üzenetek példátlan támadás Magyarország pénzügyi rendszere ellen, majd hangsúlyozta: egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen. 

Hozzátette: ehhez képest a Gyurcsány-párt alelnöke, Varju László ennek nem tett eleget, sőt olajat öntött a tűzre, amikor előzetes felszólításuk ellenére sajtótájékoztatót tartott. Ott a baloldal képviselője lényegében továbbra is megerősítette a közösségi médiában terjedő álhíreket, amivel „átlépett egy vörös vonalat”.

A teljes cikket itt olvashatja el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában