Elmondták a véleményüket

2022.12.01. 17:37

Már több mint egymillióan töltötték ki a szankciókról szóló nemzeti konzultációt (videó)

A nemzeti konzultációt december 9-ig lehet kitölteni online vagy visszaküldeni a kérdőívet postai úton.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszél a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeiből összeállított szabadtéri kiállítás megnyitóján Debrecenben 2022. november 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Meghaladta az egymilliót a konzultációban részt vevők száma. Egészen pontosan 1 millió 23 ezren mondták el eddig a véleményüket

jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese a kormány közösségi oldalán közzétett videóban - adta hírül a Magyar Nemzet.

Dömötör Csaba szerint a kitöltők magas számából látszik, hogy a brüsszeli szankciók olyan problémát jelentenek, ami mindenkit érint, és mindenkinek van róluk véleménye is.

Arról volt szó, hogy a szankciók majd véget vetnek a háborúnak, de a háború nem ért véget. Kaptunk viszont helyette egyre nagyobb gazdasági viharfelhőket. Elszállt az energia ára, rég nem látott mértékben drágulnak az élelmiszerek, tartósan magasan van az infláció, így eljutottunk oda, hogy gazdasági szempontból leginkább Európa húzza most a rövidebbet – értékelte az Európában kialakult helyzetet a felvételen a politikus.

Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy Brüsszelben nem a szankciós politika felülvizsgálatán, hanem újabb szankciók kivetésén gondolkodnak. 

A nemzeti konzultációt december 9-ig lehet kitölteni online vagy visszaküldeni a kérdőívet postai úton. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában