Vatikán

2022.12.30. 16:03

Friss hírek érkeztek XVI. Benedek állapotáról

A nyugalmazott pápa jól töltötte az éjszakát, ki tudta magát pihenni.

MTI

A 2022. december 1-i képen XVI. Benedek nyugalmazott katolikus egyházfő (k) fogadja az idei Ratzinger-díjban részesült Joseph H. H. Weiler dél-afrikai-amerikai jogászprofesszort (b) és Michel Fédou francia jezsuita papot és teológust a vatikáni Mater Ecclesiae-kolostorban levő otthonában

Forrás: MTI/AP/Joseph Ratzinger Alapítvány

A nyugalmazott pápa egészségi állapota jelenleg változatlan – tudatta Matteo Bruni szentszéki szóvivő a XVI. Benedekről kiadott újabb közleményben pénteken.

A rövid közlemény beszámol arról, hogy XVI. Benedek jól töltötte az éjszakát, ki tudta magát pihenni.

Csütörtök délután is részt vett a mise celebrálásában, melyet vatikáni lakhelyén, a Mater Ecclesiae nevű monostorban, a nyugalmazott pápa szobájában mutattak be.

XVI. Benedek „állapota jelenleg nem mutat változást” – hangsúlyozta a szentszéki szóvivő.

A vatikáni sajtóközpont vezetőjének ez volt az egymást követő harmadik közleménye XVI. Benedek állapotáról szerda óta, amikor Ferenc pápa bejelentette, hogy a nyugalmazott pápa nagyon beteg, majd a Vatikán közölte, hogy XVI. Benedek állapota súlyos, de stabil.

A római egyházmegye központi templomának számító lateráni Szent János-bazilikában délután misét mutatnak be az emeritus pápáért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában