Demonstráltak

2022.11.26. 20:47

A Kossuth téren tüntettek a pedagógusokért

A wellness-szállodában megtartott kongresszus után ismét demonstrációt hirdetett a PSZ, illetve a PDSZ a Kossuth térre - írja a Magyar Nemzet.

Budapesten tartottak tiltakozást a pedagógus érdekképviseletek

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Egy wellness-szállodában megtartott kongresszus után Valódi nemzeti konzultációt az oktatásért címmel mára ismét tüntetést hirdetett a Pedagógusok Szakszervezete, illetve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke és Nagy Erzsébet, a PDSZ egyik ügyvivője egy kilenc pontból álló petíciót adott át a Belügyminisztérium őrségének, majd a demonstrálók a Kossuth térre vonultak. Az eseményhez – amin néhány ezren vettek részt – társszervezőként csatlakozott a kormánykritikus NoÁr mozgalom és a baloldali kötődésű jogvédő szervezet, az Amnesty International is. A tüntetésen bejelentették: a pedagógusok december 8-án ismét kiemelt sztrájknapot tartanak, a diákok pedig másnap az MTVA székházához vonulnak.

Az advent első vasárnapja előtti napra ismét tüntetést szervezett a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) – amelynek tagjai korábban egy wellness-szállodában tartottak kongresszust – és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Valódi nemzeti konzultációt az oktatásért címmel. 

A kezdetben néhány száz tüntető a Széchenyi téren gyülekezett, majd Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke és Nagy Erzsébet, a PDSZ egyik ügyvivője egy kilenc pontból álló petíciót adott át a Belügyminisztérium őrségének.

 A demonstrálók ezután elindultak a Kossuth térre, az ott várakozókkal néhány ezerre nőtt a jelenlévők száma. A menetet dobosok vezették és az Amnesty International tagjai kísérték, a tüntetők a már ismert rigmusokat skandálták: „Ha nincs tanár, nincs jövő.”

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában