Európai Bizottság

2022.10.13. 22:06

Varga Judit: december 19-ig meghosszabbítják a kondicionalitási eljárásban lefektetett határidőt

A tárcavezető szerint a tagállamok döntése most lehetőséget ad arra, hogy a folyamat sikeresen lezáruljon.

Varga Judit igazságügyi miniszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek találkozója előtt Brüsszelben 2022. szeptember 20-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Stephanie Lecocq

Az európai uniós tagországok bel- és igazságügyi minisztereinek ülésén a tagállamok úgy döntöttek, hogy két hónappal, december 19-ig meghosszabbítják a kondicionalitási eljárásban lefektetett határidőt – közölte a magyar igazságügyi miniszter csütörtökön a közösségi oldalán. 

Varga Judit a bejegyzésben a határidő meghosszabbításáról született döntést az Európai Bizottsággal való megállapodás érdekében hozott magyar vállalások szakmaiságával és hatékony megvalósításával magyarázta. 

Azt írta: a kormány 17 vállalásban állapodott meg az Európai Bizottsággal, ezek döntő részéhez a szükséges törvényjavaslatokat előterjesztették, melyeket az Országgyűlés már el is fogadott. 

A tárcavezető szerint a tagállamok döntése most lehetőséget ad arra, hogy a folyamat sikeresen lezáruljon. Ez nemcsak a törvények elfogadását és hatályba lépését jelenti, hanem a végrehajtásukat is, különös tekintettel az Integritás Hatóság felállítására. 

Ez a kölcsönös tiszteleten alapuló, konstruktív párbeszéd eredménye – fogalmazott Varga Judit.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában