Ukrán válság

2022.10.17. 07:51

Szijjártó Péter: egyelőre tovább működik Kijevben a magyar nagykövetség (videó)

A kijevi magyar nagykövetség munkatársai jól vannak - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel, miután telefonon beszélt Íjgyártó István kijevi magyar nagykövettel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: KKM / Facebook

Fotó: Király Márton

A diplomata a tárcavezetőnek megerősítette azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint az ukrán fővárost hétfő reggel újabb rakétatalálatok érték. A miniszter elmondta, bár a telefonszolgáltatásban vannak fennakadások, a munkatársak munkafeltételei még adottak, ezért úgy döntöttek, hogy hazánk egyelőre fenntartja kijevi nagykövetsége működését. Hozzátette, várják a segítségre szoruló magyar állampolgárok jelentkezését, ennek érdekében a nagykövetség élelmiszerkészleteit már feltöltötték és mobilágyakat is beszereztek.

Szijjártó Péter a ferihegyi repülőtérről jelentkezett be közösségi oldalán. Mint elmondta, ma Luxemburgba utazik, ahol az európai uniós külügyminiszterek tanácsán vesz részt, ahol a háború lesz napirenden. Megjegyezte, az elmúlt hét eseményei és döntései nem a béke, hanem a háború eszkalációja irányába mutatnak, ezért a magyar kormány továbbra is a béketörekvésekre helyezi a hangsúlyt a nemzetközi politikában.

A külgazdasági és külügyminiszter bejelentését itt tudja megtekinteni:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában