Tragikus baleset

2022.10.08. 20:00

Robbanás történt egy írországi benzinkúton, tízen életüket vesztették

A halálos áldozatok között három gyermek is van.

Tűzoltók dolgoznak a helyszínen 2022. október 8-án, miután robbanás történt az Applegreen ír cég benzinkútjánál, az északnyugat-írországi faluban, Creesloughban

Forrás: MTI/AP/PA

Fotó: Brian Lawless

Robbanás történt egy benzinkúton Írország északnyugati részén, a balesetben tízen életüket vesztették, nyolc embert sérülésekkel kórházban ápolnak – közölte a helyi rendőrség szombaton.

A katasztrófa Creeslough-ban történt péntek este. Szombati sajtótájékoztatóján a rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az eddigi vizsgálat szerint „tragikus baleset” történt, de az eljárást még nem zárták le véglegesen.

Az Applegreen céghez tartozó komplexum magában foglalta a 400 fős település egyetlen postáját és élelmiszerüzletét, de egy fodrászszalon is az épülethez tartozott. Több szomszédos lakóházban is súlyos károk keletkeztek.

A balesetben tízen életüket vesztették, nyolc embert sérülésekkel kórházban ápolnak
Fotós: Brian Lawless / Forrás: MTI/AP/PA

A halálos áldozatok között három gyermek is van.

A sérülteket az ír parti őrség helikopterével szállították kórházba. A helyiek segítségére siettek az észak-írországi hatóságok is. A helyszínen keresőkutyákkal is kutattak a romok alatt rekedt túlélők után. Szombat délutáni nyilatkozatok szerint mindazonáltal már nem számítanak rá, hogy túlélőre lelnének.

Micheál Martin ír miniszterelnök azt mondta, hogy az Ír-sziget egésze „megdöbbenve és teljesen lesújtva” osztozik a helyiek fájdalmában. A kormányfő részvétét fejezte ki az egész település és azok számára, akik a tragédiában elvesztették szeretteiket. Megköszönte továbbá az ír és északír hatóságoknak, hogy hamar a helyszínre siettek, és „rendkívül traumatikus körülmények között is egész éjen át dolgoztak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában