Luxus

2022.10.04. 09:48

Csaknem kétmillió dollárért vásárolt magának álomvillát a magyar dollárbaloldal főnöke

New York-i luxuskörnyezetből adott tanácsokat Budapestnek és Karácsony Gergelynek havi majdnem egymillió forintért.

Korányi Dávid

Forrás: Metropol

A Metropol értesülései szerint az amerikai milliárdosok egyik kedvenc helyén, New Yorktól autóval alig 50 percre, Connecticutban vett magának álomvillát a magyar „dollárbaloldalt” amerikai pénzből finanszírozó és irányító Korányi Dávid.

Ezt a luxust már kevesellte New Yorkban Korányi Dávid. Itt élt idáig
Forrás: Metropol

Korányi, aki a legutóbbi időkig havi csaknem egymillió forintért barátjának, Karácsony Gergelynek a tanácsadója is volt, közvetlen közelről dirigálta a legutóbbi választási kampányt előbb Karácsonyt, aztán Márki-Zayt irányítva és pénzelve – olvasható a Metropol cikkében. Ahogy azt maga Márki-Zay vallotta be, Korányi az Action for Democracy nevű, Soros Györgyhöz köthető szervezet „fedőtisztjeként” irányított és finanszírozott.

Bajnai Gordon korábbi munkatársa, többféle Soros Györgyhöz köthető szervezet munkatársa és vezetője korábban New Yorkban lakott egy luxuslakásban, de ahogy azt szűkebb körben gyakran kifejtette, az amerikai metropolisznál biztonságosabb, „élhetőbb”, tisztább levegőjű villára vágyott.

Nem véletlenül eshetett a választása Connecticutra, ami az USA-n belül a Soros-birodalom egyik központjának számít.

Itt van a dollármilliárdokat mozgató kirendeltsége a Soros Fundnak, a spekuláns legnagyobb kockázati tőkealapjának, ami mostanában leginkább az európai energiaválság vámszedőjeként a gáziparba fektet be. 

Beszédes, hogy itt, Connecticutban található az a két irányítószám, ahonnan évről évre a legtöbb adóbevételt regisztrálja az USA adóhivatala. Ráadásul ide nem érnek el a nem egyszer Soros-pénzen üzemeltetett woke-mozgalom gyakran agresszív megnyilvánulásai sem.

Érdemes egy pillantást vetni a luxusvillák hirdetéseire és az árakra Connecticutban.

Forrás: Metropol

Korányi ezzel az ingatlanvásárlással lényegileg beiratkozott az amerikai elitbe. A jól fizető Soros-birodalomnak köszönhetően most csaknem kétmillió dollárért, vagyis úgy 800 millió forintért vett magának villát a milliárdos több fontos emberének a közelében.

A Metropol információ szerint ez a luxusvilla lesz a magyar dollárbaloldal vezetőjének, Soros György rezidensének új otthona Connecticutban.

Forrás: Metropol

A teljes cikket ITT olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában