Ilyen a barátság?

2022.10.18. 15:31

A Hír Tv visszaszólt az amerikai követségnek (videó)

Durva videót posztolt Twitter-oldalán a budapesti amerikai nagykövetség, amelyre most egy frappáns videóban reagált a Hír Tv.

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Hír Tv videóját itt nézheti meg: 

Mint korábban megírtuk:

„Az elmúlt hetekben egyes vezető magyar kormányzati szereplők és a kormány által finanszírozott kommentátorok durva Nyugat- és Amerika-ellenes nyilatkozatokat tettek. Magyarország és az Egyesült Államok szövetségesek. Az orosz agresszió mindannyiunkat fenyeget, össze kell tartanunk, nem pedig széthúznunk!”

üzente Twitter-profilján a budapesti amerikai nagykövetség egy publikált videó feletti megjegyzésben. A felvételen egy kvíz látható, amelyben a nagykövetség az általa demonstrált idézetek forrására vár választ.

"Kövér László vagy Vlagyimir Putyin? Bencsik András vagy Vlagyimir Putyin? Mráz Ágoston Sámuel vagy Vlagyimir Putyin? Semjén Zsolt vagy Vlagyimir Putyin?" 

– ezeket a lehetőségeket vázolták fel a videóban. 

Noha az amerikaiak a videóban a szövetségesi viselkedést kérik számon Magyarországon, és maga Pressman nagykövet idén szeptemberi Budapestre érkezésekor azt mondta, "az Egyesült Államok Magyarország barátja", a háborús energiaválság közepette egyre többen vetik fel, hogy az USA kíméletlenül kihasználja Európa helyzetét. Legutóbb már a francia elnök, Emmanuel Macron is keményen odaszúrt Washingtonnak, amikor kijelentette: az nem barátság, hogy négyszeres áron vehetjük tőlük a gázt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában