Lapszemle

2022.10.11. 23:36

A magyar Asterixnek nevezte Orbán Viktort a német Tagespost

Az újság szerint a magyar miniszterelnök varázsereje a hangsúlyos magyar szabadságérzet.

Forrás: MTI

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor kedden Németországban részt vett a Cicero című jobbközép politikai-kulturális havilap és a Berliner Zeitung által szervezett nyílt panelbeszélgetésen. A beszélgetés kapcsán a Die Tagespost jelentett meg egy cikket „Orbán Viktor, a magyar Asterix” címmel - írta meg a Mandiner.

A cikkben a lap szerzője kifejezetten jó véleménnyel volt a magyar miniszterelnökről.

Kifejtette,

a magyar miniszterelnök Berlinben kíméletlen őszinteséggel tárta fel politikai prioritását: neki Magyarország az első. Ezzel bizonyára csalódást okoz ellenségeinek és németországi barátainak egyaránt - de ők ezt nem veszik észre.

A szerző egy érdekes párhuzammal élt: Orbán Viktor a magyar Asterix.

Megvédi gall faluját, azaz Magyarországot minden olyan szabadságkorlátozástól, amellyel a gonosz brüsszeli »rómaiak« fenyegetnek

- fogalmazott a német lap.

Kifejtették,

a magyar miniszterelnök „varázsereje a hangsúlyos magyar szabadságérzet – vagy ahogy maga Orbán Viktor fogalmazott: ez a szabadságérzet hazája nemzeti identitásának lényege. Azt akarja, hogy gyermekei elmondhassák, hogy a szüleik generációja harcolt és megvédte ezt a magyar szabadságot. A pátosz persze csak a beszélgetés végén derült ki.”

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában