szeptember 1-től

2022.09.01. 15:13

Újabb béremelést kapnak a rendvédelmi dolgozók (videó)

A hivatásos állományú rendvédelmi szerveknél dolgozóknak szeptember elsejétől legalább 116 ezer forinttal emelkedik a bére – közölte Rétvári Bence, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1-en.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára az Észak-Macedóniába induló 76. magyar rendõri kontingens tagjainak búcsúztatásán a Készenléti Rendõrség budapesti központjában 2022. augusztus 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Rétvári Bence, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1-en elmondta, a legutóbbi béremelés januárban volt, akkor tíz százalékkal nőtt az illetmény, majd februárban hat havi fegyverpénzt kaptak a rendőrök, és a mostani is egy jelentős, érezhető léptékű emelés lesz a számukra.

A hivatásos állományú rendvédelmi szerveknél dolgozóknak, lehet az rendőr, lehet az börtönőr, tűzoltó, mindenkinek a mai naptól, legalább 116 ezer forinttal emelkedik a bére. Ez összesen 51 milliárd forintnyi többlet, amit erre biztosítottunk. De, az rendkívül fontos, hogy őket is megbecsüljük, és akár egy évben valóban több emelés is legyen

– fogalmazott.

A legutóbbi béremelés januárban történt, akkor tíz százalékkal nőtt az rendőrök és katonák illetménye, majd februárban hat havi fegyverpénzt is kaptak, amellyel a kormány a járvány elleni védekezésért és a határvédelemért tett szolgálataikat ismerte el.

A kormány döntése értelmében a belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi szervek és az Országgyűlési Őrség hivatásos állományú tagjai illetménye átlagosan bruttó 116 916 forinttal emelkedik az első ütemben. A hivatásos béremelés első része szeptember 1-jével lép életbe, a fennmaradó 2024 január 1-jével.

A mostani emelés a tiszthelyettesi állománynál átlagosan 30-44 százalék közötti, a tiszteknél átlagosan 18-25 százalékos bérfejlesztést jelent.

A teljes cikket itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában