Büntetésnek tartják

2022.09.18. 13:18

Robert Fico és Boris Kollár is kiállt Magyarország mellett a Bizottság döntése miatt

Az Európai Unióban ezzel megszűnik a véleményszabadság, hiszen mostantól bármelyik tagország, akinek más véleménye van, ezért meg lesz büntetve - reagált a Bizottság döntésére az ellenzéki pártelnök.

Robert Fico a miniszterelnöki kancellárián tartott sajtótájékoztatón Varsóban, Lengyelországban 2017. május 31-én

Forrás: NurPhoto/AFP

Fotó: Mateusz Wlodarczyk

Ez őrültség. Az Európai Unióban ezzel megszűnik a véleményszabadság, hiszen mostantól bármelyik tagország, akinek más véleménye van, ezért meg lesz büntetve. Precedens nélküli lépésnek tartom az Európai Bizottság részéről, hogy 7,5 milliárd eurót vonjanak meg Magyarországtól az uniós alapokból

 - reagált Robert Fico ellenzéki pártelnök az Európai Bizottság mai döntésére - írja a Körkép.sk.

"Ennek semmi köze a jogállamisághoz. Ha erről lenne szó, Szlovákiától már az összes uniós forrást meg lehetett volna vonni" – tette hozzá. 

Fico szerint Magyarországot azért büntetik, mert nem ad fegyvereket Ukrajnának és más a véleménye Oroszországról, mint az EU tagállamainak többségének. 

Ursula von der Leyen hamis, mint a török piacon vásárolt Rolex órák – nyomatékosította a Smer elnöke, aki szerint Magyarországot politikai véleménye miatt bünteti az Európai Bizottság. Amit most Magyarországgal szemben javasolnak, azt holnap velünk szemben is megtehetik. Ez egy eddig soha nem látott, sokkoló javaslat – mondta Fico.

Véleményével a szlovák parlament elnöke, Boris Kollár is egyetértett, aki szeretné, ha Szlovákia vétózná ezt a javaslatot.   

Személy szerint nem értek egyet Orbán politikájával, de tiszteletben tartom. Magyarország önálló állam, melynek demokratikusan megválasztott kormánya van. Ha a választásokon az emberek ezt választották, és elégedettek vele, nem én leszek az, aki ezt kritizálja, támadja. Ha az EU ilyen formában precedenst vezet be, az az Unió végét jelenti. Legközelebb velünk szemben is bevezethetik

   – reagált a második legerősebb kormánypárt elnöke, aki szeretné, ha Szlovákia vétózná a Bizottság javaslatát. Kollár szerint nem lehet büntetni egyetlen tagországot sem azért, mert mást gondol.   “Nem vagyunk vazallusok” – hangzott el.

A teljes cikket itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában