Nemzetbiztonsági kockázat

2022.09.24. 14:22

Küszöbön áll a baloldal amerikai kampánytámogatásának vizsgálata

Sas Zoltán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke támogatja, hogy a testület kivizsgálja a Márki-Zay Péter mozgalmának nyújtott amerikai kampánytámogatások ügyét. A bizottság másik ellenzéki tagja, az MSZP-s Molnár Zsolt is fontosnak tartja az igazság kiderítését, ugyanakkor csak a vizsgálat körülményeinek ismeretében dönt majd annak esetleges támogatásáról. Márki-Zay mindeközben a parlamenti munka bojkottjára kérte az ellenzéki pártokat – írja a Magyar Nemzet.

Ennyi maradt a hódmezővásárhelyi polgármester miniszterelnöki ábrándjaiból

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Egyelőre felemás módon nyilatkoztak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki tagjai arról, hogy támogatják-e a Márki-Zay Péter mozgalmának nyújtott amerikai kampánytámogatások kivizsgálását.

Ismert: Kocsis Máté csütörtökön jelentette be, hogy a kormánypártok frakcióvezetői kezdeményezni fogják, a testület tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét. 

Mint a Fidesz frakcióvezetője fogalmazott, az elmúlt harminc évben nem volt példa arra, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter „óvatlanul vagy szándékosan” tett, és teljesen nyilvánvalóan beismerte a közvélemény előtt, hogy a kampányához több milliárd forint támogatás érkezett külföldről.

Az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben

 – jelentette ki Kocsis Máté, hangsúlyozva: törvény tiltja azt, hogy a pártok külföldről elfogadjanak támogatásokat.

Minden olyan témát, ami a magyar nemzet biztonságát érinti vagy arra veszélyes, azt ki kell vizsgálni akár politikai szinten is

– jelezte a Magyar Nemzet megkeresésére Sas Zoltán, aki várja Kocsis Máté előterjesztését az ügyben.

A bizottság jobbikos elnöke hozzátette, nem egyfajta politikai adok-kapok irányába kell elmozdulni, de ha valós nemzetbiztonsági veszély van, azt ki kell vizsgálni.

 A testület másik ellenzéki tagja, Molnár Zsolt úgy fogalmazott: minden olyan vizsgálatot, amely az igazság kiderítését és Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit szolgálja, korábban is támogatta és most is támogatja.

Azonban fontos, hogy a vizsgálat objektív módon történhessen meg. Ezért annak esetleges támogatásáról csak a bizottság zárt ülésén tudok dönteni, miután kiderültek a vizsgálat lefolytatásának körülményei

– tette hozzá az MSZP-s képviselő.

Ismert: Márki-Zay Péter nemrég maga ismerte el, hogy júniusban, tehát jóval az országgyűlési választások után is több száz milliós támogatást kapott az általa alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az Egyesült Államokból. 

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában