Válság

2022.09.22. 15:55

Ellepték Brüsszel utcáit a szankciók ellen tüntetők (videó)

Az követelik, hogy a kormány azonnal intézkedjen a megélhetési válság ügyében.

„Nem tudunk többet fizetni!” jelentésű feliratot tart egy szakszervezeti dolgozó Brüsszelben 2022. szeptember 21-én, amikor a munkavállalói érdekképviseletek a növekvő energiaárakat ellensúlyozó inflációkövető béremelést követelnek a belga fővárosban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Olivier Hoslet

Tízezrek vonultak Brüsszel utcáira azt követelve, hogy a kormány azonnal intézkedjen a megélhetési válság ügyében. A tüntetést az ország három legnagyobb szakszervezete hirdette meg. Ez a megmozdulás is annak a jele, hogy „komoly elégedetlenségi hullám söpörhet végig Európán” – számolt be az Euronews hírei alapján a Mandiner.

Az Euronews stábjának többen is elmondták a helyszínen, hogy nem jönnek ki a fizetésükből, míg mások a kormány segítségére tudnak csak számítani.

Nem érdekel, hogy ez az ukrán–orosz konfliktus miatt történik vagy sem

– nyilatkozta az egyik résztvevő.

Az összeállításban elhangzott, hogy Belgiumban a fizetéseket az előző évi infláció mértékével emelik. A szakszervezetek ennek ellenére újratárgyalnák a munkaügyi szabályokat, hogy növeljék a bérek vásárlóerejét.

Európában hasonló tüntetések voltak már Ausztriában, Csehországban és Görögországban is az emelkedő árak miatt – emlékeztetett a portál.

A teljes cikk itt olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában