Szorul a hurok

2022.09.10. 08:21

Csalás és pénzmosás gyanújával indulhat nyomozás Márki-Zay Péterék amerikai pénzei miatt

A rendőrség nyomozást indíthat a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett több millió forintos amerikai támogatás ügyében – értesült a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezõvásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Márky-Zay Péter, az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje egy műsorban maga beszélt arról, hogy amerikai pénzek érkeztek az általa fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz.  Ezután tett egy magánszemély feljelentést, amit jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgál.

A feltételezett külföldi pénzek kapcsán a közérdeki bejelentéseiről elhíresült Tényi István tett feljelentést a Fővárosi Főügyészségen. Ők a dokumentumot a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK) küldték meg, tőlük pedig a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) kerültek az iratok.

Az ORFK kommunikációs szolgálata a Magyar Nemzet megkeresésére azt közölte, hogy az ügyben feljelentés-kiegészítést rendeltek el. 

Ez annyit jelent, hogy a rendőröknek összesen harminc napjuk van arra, hogy döntsenek a nyomozás megindításáról vagy a feljelentés elutasításáról – írja a Magyar Nemzet.  

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában