A múlt emberei

2022.09.19. 14:03

Alapjogokért Központ: Dobrev Klára árnyékkormánya csak gyurcsányi trükk

Az Alapjogokért Központ (AK) szerint Dobrev Klára árnyékkormánya is csak egy gyurcsányi trükk, amellyel Gyurcsány Ferenc vissza akar kapaszkodni a hatalomba.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Az AK hétfői Facebook-bejegyzésében arra reagált, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke a nap folyamán bemutatta árnyékkormányának tagjait, az árnyékminisztereket.

A bejegyzésben az áll: Gyurcsány Ferenc az árnyékkormány-alakítás ceremóniájával ismét maga elé tolta feleségét, aki megnevezte „a múlt embereit”, mások mellett Oláh Lajost, Varju Lászlót, Vadai Ágnest, Gy. Németh Erzsébetet, Bodnár Zoltánt és Komáromi Zoltánt.

A központ közleményében úgy fogalmaztak: Dobrev árnyékkormánya is csak egy „gyurcsányi trükk, amellyel Gyurcsány Ferenc és szervezett posztkommunista felvilága a túlélés érdekében vissza akar kapaszkodni a hatalomba”.

Úgy folytatták: mindenki tudja, hogy „az újabb gyurcsányi hatalomgyakorlásból” mi következne: „brutális megszorítások, fékevesztett adóemelések, az eredményes családpolitika lerombolása, a nyugdíjak csökkentése, nyílt politikai hazugságok, hatalmi visszaélések, hajbókolás Brüsszel föderalista, központosító akarata előtt, a titkosszolgálatok felhasználása a belpolitika manipulálásra és a demokratikus jogaink lábbal tiprása.” Hozzátették: „a magyarok ismerik ezt a világot, és nem kérnek belőle”.

Dobrev Klára árnyékkormányának emberei a múlt emberei, a múlt politikáját és a múlt reflexeit hordozzák; csak úgy cselekedhetnének a jövőben is, ahogyan a múltban – olvasható a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában