Reagálás

2022.09.15. 19:57

Alapjogokért Központ: a Soros-hálózat ítéltette el Magyarországot az Európai Parlamentben

A béke előmozdítása helyett újra Magyarország elítélésén fáradozott az Európai Parlament (EP) - közölte az Alapjogokért Központ a közösségi oldalán azután, hogy az EP csütörtök délután megszavazta a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield nevével fémjelzett jelentést.

Forrás: AFP

Fotó: Patrick Hertzog

Azt írták: 

a jelentés "mondvacsinált okokból követeli", hogy Magyarországot fosszák meg a neki járó uniós forrásoktól.

Hozzátették: miközben az európai lakosság az "elhibázott brüsszeli szankciók" által kiváltott élelmiszer-és energiaválságtól küzd, a baloldali többségű Európai Parlament 433 igen, 123 nem szavazattal és 28 tartózkodás mellett megszavazta a "Sargentini 2.0 jelentést" és Magyarország elmarasztalásáról döntött.

Tájékoztatásuk szerint 

az igennel szavazók között a külföldi támogatásokat élvező baloldali magyar EP-képviselők is vannak, mint Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Gyöngyösi Márton, Rónai Sándor és Molnár Csaba. 

Úgy fogalmaztak: a többi "háborúpárti brüsszeli bajtársukkal" karöltve azt próbálják elérni, hogy az energiaválság közepén Magyarországtól és a magyar emberektől továbbra is visszatartsák az uniós pénzeket.

Az Alapjogokért Központ szerint Gwendoline Delbos-Corfield felkészítésében "hazai Soros-szervezetek" vettek részt, úgy mint a Helsinki Bizottság, a Human Rights Watch, a Társaság a Szabadságjogokért, az Amnesty International, a Transparency International, és az Open Society Foundation.

 

Ezzel tulajdonképpen "a Soros-hálózat ítéltette el Magyarországot az Európai Parlamentben" - írták.

 

A "baloldali ideológiával átitatott" jelentés az Alapjogokért Központ szerint nélkülöz mindennemű szakmai megalapozottságot, és nem titkolt célja az Európai Bizottság nyomás alá helyezése és zsarolása, hogy még véletlenül se egyezzen ki Magyarországgal és hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet.

Hangsúlyozták: akármennyire próbálkozik is az EP "hatalmat verbuválni" maga köré, semmiféle jogi kötőereje és relevanciája nincs a jelentés megszavazásának. "Mi magyarok nem engedünk a nyomásnak és nem hagyjuk, hogy egy újabb ideológiai hadjárat álljon az uniós pénzek kifizetése és magyar családok megvédése közé" - tudatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában