Fake news

2022.09.20. 18:14

A baloldali médiumok újból álhíreket terjesztenek az EB vasárnapi döntéséről

Két hazugságot egyszerre futtat a hazai ellenzéki média az Európai Bizottság vasárnapi, a jogállamisági kondicionalitásról szóló döntéséről – olvasható az Alapjogokért Központ közleményében.

Forrás: Facebook/Alapjogokért Központ

Egyrészt azzal riogatják az érdeklődő közönséget, hogy a Magyarországnak járó források közel kétharmada veszélyben van. Érdemes gyorsan tisztázni: 

ez hazug riogatás.

 A baloldali ellenzék, és a vele szoros akarategységben dolgozó baloldali fake news sajtó számháborúja alaptalan riogatás, melynek egyetlen célja a magyar érdekek ellenében politizáló, szankciópárti baloldali képviselők kívánságának teljesítése. A hazánk megbüntetésében mesterkedő baloldali politikusok és az őket mindenben kiszolgáló média azt akarja, hogy minél jobban büntessék meg Magyarországot az uniós intézmények. Ha alaptalan és hazug rágalmak miatt, akkor azzal - ennek egyik felvonását láthattuk múlt hét szerdán az Európai Parlamentben, ahol Soros-szervezetek által diktált ideológiai fércmű felolvasóestjét rendezte meg a bosszúszomjas nemzetközi baloldal – fogalmaz közleményében az Alapjogokért Központ.

Másrészt azt állítják a  baloldali fake news sajtó felületein, hogy a Bizottság felfüggesztette a hazánknak járó forrásokat. Az igazság ezzel szemben az, hogy a Bizottságnak nincs joga elvenni, felfüggeszteni a forrásokat. Csak javaslatot fogalmazhat meg a Tanács számára a pénzügyi felfüggesztéssel kapcsolatban.

A vasárnapi döntésből azonban egyértelműen kiolvasható, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha november 19-ig hazánk nem fogadja el a Bizottsággal leegyeztetett jogszabályokat. 

Mivel hazánk nyitott a kompromisszumra, így kijelenthető, hogy erre nem fog sor kerülni, ezért a döntést meghozó Tanács elé semmilyen, forrásfelfüggesztést célzó bizottsági javaslat nem kerül majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában