Időközi választások

2022.09.18. 20:45

A baloldal fellegvárában, Zuglóban és a XI. kerületben is győzelmet aratott a Fidesz-KDNP

Dr. Juhász Pintér Pál győzött az időközi önkormányzati választásokon Zuglóban - írja a Magyar Nemzet.

Dr. Juhász Pintér Pál

Forrás: Facebook

Győzött a józan ész. Óriási eredményt értünk el Zuglóban: Palival a kerületünkért valóban tenni akaró képviselővel bővül az önkormányzat. Gratulálunk Juhász-Pintér Pál! Előre megyünk, nem hátra! 

írta legújabb Facebook bejegyzésében Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke arra reagálva, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Juhász-Pintér Pál győzött az időközi önkormányzati választásokon Zuglóban. 

Zugló igazi baloldali fellegvárnak számít jó pár éve, itt győzött a kormánypártok jelöltje (Fotó: Facebook)

A kormánypártok számára ez azért jelentős győzelem, mert Zugló igazi baloldali fellegvárnak számít jó pár éve. A legutóbbi önkormányzati választáson az összes körzetben a hatpáti szövetség jelöltje nyert, és a szocialista Horváth Csabát választották meg polgármesternek. Az elmúlt időszakban azonban számos konfliktus alakult ki a testületben. A DK átcsábított két MSZP-s képviselőt, legutóbb pedig a kerületi vagyonkezelő cég új vezetőjének kinevezése miatt kapott össze a DK Horváth Csabával. A polgármester és az MSZP nem is állt be az ellenzéki közös jelölt mögé az időközi választáson.

Karácsony helyére került a képviselő

A mostani időközi választást azért kellett megtartani, mert a Párbeszéd nemrég megválasztott társelnöke, Szabó Rebeka áprilisban országgyűlési képviselő lett, és összeférhetetlenség miatt le kellett mondania az önkormányzati tisztségről. 

Szabó Rebeka egyébként Karácsony Gergely mandátumát kapta meg.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Budapest XI. kerületében is a Fidesz-KDNP jelöltje győzött

A kormánypártok győzelmét hozta Budapest XI. kerületében Jankó István, aki a szavazatok 51,67 %-át szerezte meg - írja a Nemzeti Választási Iroda. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában