CPAC

2022.08.13. 15:20

"Csodálatosan felvilágosító és inspiráló" volt Orbán Viktor beszéde Trump egyik legnagyobb támogatója szerint

Továbbra is érkeznek az elismerő megnyilatkozások a magyar kormányfő dallasi beszédéről.

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Sorra érkeznek a nemzetközi gratulációk Orbán Viktor miniszterelnöknek a dallasi CPAC rendezvényen elmondott beszéde kapcsán – közölte Facebook-oldalán Orbán Balázs.

A miniszterelnök politikai igazgatója azt írta: legutóbb Christoph Blocher, a jobboldali Svájci Néppárt korábbi vezetője, valamint Saul A. Fox, a Fox Paine vállalat vezérigazgatója méltatta az amerikai konzervatív konferencián elhangzott előadást. 

Christoph Blocher úgy fogalmazott, 

örömmel tölt el Orbán Viktor állhatatosságot sugárzó beszéde. A szabadság, függetlenség és biztonság tartópillére a világban zajló nyugtalan folyamatok közepette

 – jellemezte.

Saul A. Fox, aki a magyarországi zsidó közösséget támogató tevékenységéről is ismert, levelében 

csodálatosan felvilágosítónak és inspirálónak nevezte a CPAC résztvevőihez intézett magyar miniszterelnöki beszédet, valamint a CPAC munkaebédjén elhangzott hozzászólást. 

“Ön kétségtelenül azon kevés világvezetők egyike, akik sikeresen küzdenek a nemzeti önrendelkezésért és a nemzeti kulturális örökség megőrzéséért, amelyek szükségszerűen a nemzeti és végső soron az egyéni szabadság kritikus elemei” – idézte az amerikai a Donald Trump legnagyobb támogatói között számon tartott üzletember szavait Orbán Balázs. 

Címkék#CPAC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában