Váratlan lépés

2022.07.07. 10:39

Menekülnek Joe Biden közeléből: lemondott a kommunikációs igazgatója

Lemondott és távozik az amerikai elnök kommunikációs igazgatója, Kate Bedingfield – jelentette be szerdán a Fehér Ház.

Az AFP francia hírügynökség rámutat, hogy 

a közlés figyelemre méltó esemény négy hónappal a november 8-i félidős választások előtt. 

Kate Bedingfield, aki Joe Biden amerikai elnök választási kampányának gerincét képezte, majd a demokrata elnök kommunikációs igazgatója volt, július végén távozik a Fehér Házból, hogy „több időt töltsön férjével és kisgyermekeivel” – közölte Ron Klain, a Fehér Ház kabinetfőnöke. 

Kijelentette: „Kate Bedingfield tehetsége és kitartása nélkül Donald Trump (korábbi amerikai elnök) talán még mindig a Fehér Házban lenne. Továbbra is döntő szerepet fog játszani Biden napirendjének kívülről történő előmozdításában” – tette hozzá. 

A Fehér Házon belüli lemondások nem szokatlanok a ciklus közepén, ám az elnök hívei közül a mostani távozás épp akkor történik, amikor több amerikai médium is a végrehajtó hatalmon belüli működési zavarokról számolt be. 

A Fehér Ház még nem jelentette be, hogy ki fogja megvédeni a népszerűségi listán egyre lejjebb csúszó Joe Bident, akit a progresszív tábor egyre gyakrabban támad tehetetlensége miatt az abortuszjogok szövetségi szintű eltörlése és az országot gyászba borító lövöldözésekkel kapcsolatban – számolt be az AFP.

Borítókép: Kate Bedingfield (Nicholas Kamm/AFP)

 

Címkék#Joe Biden

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában