Visszhang

2022.06.03. 16:08

Karl Pachner lemondását sürgetik az Osztrák Szabadságpárt politikusai

Sem Orbán Viktorról, sem Joe Bidenről, senkiről nem lehet ilyen stílusú és tartalmú véleményt közzétenni - nyilatkozta Norbert Hofer, az FPÖ volt elnöke.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök halálát kívánta privát Facebook-oldalán Karl Pachner, az Osztrák Közszolgálati Televízió és Rádió (ORF) egyik vezetője. A bejegyzés hatalmas visszhangot kapott, a Magyar Nemzetnek sikerült elérnie Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnökét.

Ausztria szabad demokrácia, ha tehát valakinek efféle véleménye van, magát a demokráciát is sérti. Az osztrák külügyminisztérium álláspontja, amely a magánvélemény területéhez sorolja az elhangzottakat, már csak azért sem stimmel, mert Pachner az ORF köztelevízió alkalmazottja

– mondta Norbert Hofer, az FPÖ volt elnöke a Magyar Nemzetnek.

Hozzátette: Karl Pachnernek „azonnal le kellene mondania, és ezt akkor is így gondolnám, ha a mi politikai családunkhoz tartozó személy nyilatkozott volna hasonlót. Sem Orbán Viktorról, sem Joe Bidenről, senkiről nem lehet ilyen stílusú és tartalmú véleményt közzétenni”. Hasonló véleményt fogalmazott meg Herbert Kickl, a párt jelenlegi elnöke Facebook-oldalán:

ez egyszerűen őrület és félelmetes! Ilyen hozzáállással Pachnernek nincs helye az ORF igazgatóságában. A lemondás az egyetlen lehetséges út a botrány után.

Kickl továbbá leszögezte, „az ORF károsítja Ausztria hírnevét”.

Borítókép: Borítókép: Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt volt elnöke (Fotó: Facebook.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában