A baloldali média újabb határokat lépett át

2022.05.20. 12:49

Pert nyert Gulyás Gergely egy baloldali lap ellen

A bíróság megállapította: a baloldali lap egyik cikkével megsértette Gulyás Gergely jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

Gulyás Gergely 2021. februárjában közösségi oldalán jelentette be, polgári pert indít „két baloldali propagandalap ellen” – olvasható a mandiner.hu cikkében.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: 

a baloldali média napról napra újabb és újabb határokat lép át a rágalmazásban.

Így hazudtak Gulyás Gergelyről

Az ezalenyeg.hu egyik 2021-es cikkének címben még kérdésként, a cikkben már állításként fogalmazta meg, hogy Koncz Zsófia képviselő azért van válófélben, mert Gulyás Gergellyel van viszonya. Ugyanezt a „hírt” egy másik baloldali propagandalap, a Nyugati Fény tényként is közölte. Ezzel szemben a valóság az, hogy Gulyás Gergely Koncz Zsófia házasságának megromlásáról nem tudott, válásáról a sajtóból értesült.

A tárcavezető továbbá már 2021. februárjában leszögezte:

a cikk minden alapot nélkülöző hazug állítása durván megsérti Koncz Zsófia és férje magánélethez való jogát, valamint az én személyiségi jogaimat is.

A bíróság Gulyás Gergelynek adott igazat

Páva Zoltán (az EzaLényeg portál kiadójának ügyvezetője) Gulyás Gergelynek küldött sajnálkozó leveléből kiderül: az EzaLényeg portálon 2021. január 29-én „Igaz lehet: Gulyás Gergely Koncz Zsófia új szerelme?” címmel megjelent cikkükkel

megsértették Gulyás Gergely jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

Mint a levélben olvasható,

a Bíróság megállapította, hogy a jogsértést a következő valótlan állításokkal követte el a médium: Gulyás Gergely Koncz Zsófiával annak házassága alatt szerelmi viszonyt folytat, vele így egy párt alkot, és ezt a kapcsolatot csak a házassága felbontása után kívánja a nyilvánosság előtt felvállalni.

A miniszternek a per során egymillió forint sérelemdíjat ítélt meg a bíróság.

Az említett levelet teljes terjedelmében megtekintheti az eredeti cikkben a Mandiner oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában