Rezsicsökkentés

2022.05.30. 15:46

Áprilisban ismét Magyarországon voltak a legalacsonyabb energiaárak az EU-ban

Budapesten a földgáz lakossági átlagára a felmérésben szereplő fővárosok között a legalacsonyabb.

Miért kell megvédeni a magyar rezsicsökkentést Brüsszelben? Ezért! Áprilisban ismét Magyarországon voltak a legalacsonyabb energiaárak az EU-ban

írta bejegyzésében hivatalos közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Villamos energia

Budapesten a lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia átlagára a vizsgált fővárosok listájában a második legkedvezőbb. A magyar fogyasztók pedig több mint 60 százalékkal fizettek kevesebbet az áramért az uniós átlagnál. Ezzel szemben az év első hónapjának áraihoz viszonyítva Bécsben 53 százalékkal, Koppenhágában 15 százalékkal, Londonban 39 százalékkal és Amszterdamban is 51 százalékkal növekedett a lakossági villamos energia ára – tájékoztat posztjában a kormányfő politikai igazgatója.

Földgáz

Orbán Balázs a villamos energia mellett a földgázárak kapcsán is közölt adatokat, amelyek alapján Budapesten a földgáz lakossági átlagára a felmérésben szereplő fővárosok között a legalacsonyabb. A vizsgált uniós tagállamok fővárosaiban a lakosság által fizetendő földgázárak átlaga áprilisban négy és félszerese volt a magyarénak. Ezzel szemben az év első hónapjának áraihoz viszonyítva Londonban csaknem 90 százalékkal, Bécsben 40 százalékkal, Rómában közel 15 százalékkal növekedett a lakossági földgáz ára – írta bejegyzésében Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója. A bejegyzésében használt adatok a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól származnak.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában