Évszázados barátság

2022.05.24. 15:07

A lengyel miniszterelnök is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak

Mateusz Morawiecki levelében kiemelte, hogy "Lengyelországot és Magyarországot sok évszázados barátság köti össze, amely eddigi együttműködésünk alapjait képezte.

A lengyel miniszterelnök is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak újbóli miniszterelnöki megválasztása alkalmából - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden.

Mateusz Morawiecki levelében kiemelte, hogy Lengyelországot és Magyarországot sok évszázados barátság köti össze, amely eddigi együttműködésünk alapjait képezte. A két ország közös történelme a kölcsönös támogatás számos bizonyítékát adta nekünk. Bízom abban, hogy kapcsolatainkat a továbbiakban is fejleszthetjük és erősíthetjük - írta.

Levelében arról is beszámolt, hogy a jelenlegi helyzetben a szövetségesek szolidaritását különösen fontosnak tartja, amikor "az Ukrajna elleni orosz agresszió lerombolta a béke és stabilizáció alapjait Európában" - írta a lengyel miniszterelnök Orbán Viktornak.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott fotón Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az EU-Nyugat-Balkán-csúcstalálkozón a Ljubljanához közeli Brdóban 2021. október 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában