Illegális bevándorlás

2022.04.05. 15:54

Újabb magyar rendőri egységek indulnak Észak-Macedóniába és Szerbiába

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében.

Újabb magyar rendőri egységek indulnak Észak-Macedóniába és Szerbiába határvédelmi célból – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a 29 tagú észak-macedóniai és a 10 tagú szerbiai kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete  mellett gyakorolják.

Az újabb magyar rendőri egységeket Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi létesítményében búcsúztatták el kedden.

Észak-Macedóniába már a 71., Szerbiába az 59. kontingens indul.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában – írták.

Kiemelték: a rendőrség elkötelezett az iránt, hogy megakadályozza az illegális bevándorlók bejutását Magyarországra, illetve az Európai Unióba. Ezért a testület felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országoknak.

Borítókép: A Szerbiába induló 56. és Észak-Macedóniába induló 68. magyar rendőri kontingensek tagjainak búcsúztatása a Készenléti Rendőrség budapesti központjában 2022. január 11-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában