Elismerések

2022.04.07. 13:46

A kormány a szakmai háttérnek köszönhetően hozott időben döntéseket a járványban

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakmai hátterének köszönhetően a kormány időben tudott döntéseket hozni a koronavírus-járványban, ez a magyarázata, hogy Magyarország le tudta törni a járvány minden egyes fázisát - erről az emberi erőforrások minisztere beszélt csütörtökön Budapesten, mielőtt miniszteri elismerő okleveleket adott át az NNK munkatársainak.

Kásler Miklós azt mondta, a tisztiorvosi szolgálat rendkívüli tradícióval bír a magyar egészségügyben, munkája évszázadokra nyúlik vissza. Ez a testület helyt tud állni a jövőben is, aminek materiális viszonyait igyekeznek kialakítani, "de nem a vasbeton, az eszköz és a műszer számít kizárólag, hanem az ott dolgozó emberek motivációja, felkészültsége, viszonyulása szakmájukhoz és a betegségekhez" - hangoztatta a miniszter.

Csoportkép a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársairól, akik miniszteri elismerő oklevelet vettek át Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől, mellette, Müller Cecília országos tisztifőorvos a minisztérium tükörtermében 2022. április 7-én. 
Forrás: Soós Lajos / MTI


A miniszter kiemelte, a kitüntetettek a legmagasabb szinten helytálltak, "az elismeréssel pedig csak jelképesen lehet kifejezni azt az értéket, amit képviselnek".

A Miniszteri elismerő oklevelet tizenöten vehették át Kásler Miklós minisztertől és Müller Cecília országos tisztifőorvostól.

Deák Bill Gyula előadóművész átveszi a Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől a minisztérium tükörtermében 2022. április 7-én. 
Forrás: Soós Lajos / MTI


Az elismerő oklevelek átadása után vette át a Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést Deák Bill Gyula előadóművész, aki a március 15-e alkalmából rendezett kitüntetésátadón betegsége miatt nem tudott részt venni.

Kásler Miklós köszöntőjében azt mondta, Deák Bill Gyula élete, értéket teremtő munkája lehetővé tette, "hogy fennmaradjunk viszontagságos történelmünk folyamán, szorongattatásaink, elnyomatásaink időszakában, és aminek köszönhetjük, hogy itt vagyunk".

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond, mielőtt miniszteri elismerő okleveleket adott át a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársainak a minisztérium tükörtermében 2022. április 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában