Járvány

2022.03.18. 19:34

WHO: a világjárványnak közel sincs vége

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szóvivője arra hívta fel a figyelmet pénteken, hogy több, mint egyhónapos visszaesés után a múlt hét óta világszerte újra emelkedik az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma.

Budapest, 2020. október 31. A koronavírus-járvány miatt védõmaszkot viselõ látogatók a budapesti Farkasréti temetõ bejáratánál a közelgõ mindenszentek ünnepe és halottak napja elõtt 2020. október 31-én. Halottak napján, és annak hétvégéjén is kiemelten fontos a fertõzések megelõzésére szolgáló szabályok betartása - hívta fel a figyelmet pénteken a Nemzeti Népegészségügyi Központ. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Genfi sajtótájékoztatóján Margaret Harris leszögezte: a világjárványnak közel sincs vége, jelenleg a pandémia közepén járunk.

A világszervezet korábban azt jósolta, hogy a járvány akut szakasza idén véget érhet, de ez - sok más tényező mellett - attól is függ, hogy milyen gyorsan sikerül minden országban beoltani a lakosság 70 százalékát.

A WHO adatai szerint múlt héten az egész világon ismét emelkedni kezdett a koronavírusos esetek száma. Ázsiában több helyen és a kínai Csilin tartományban is zárlatokat rendeltek el, hogy megfékezzék a járvány ismételt terjedését. A szervezet úgy véli, 

az esetszámok újult emelkedése azzal magyarázható, hogy még mindig jelen van a különösen gyorsan terjedő omikron variáns és annak alvariánsa, illetve azzal, hogy a legtöbb helyen feloldották a járványügyi korlátozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában