Életellenesség

2022.03.30. 10:21

Óriásplakáttal buzdít a gyermekvállalás ellen egy baloldali radikális csoport

Szerintük minden megszülető gyermek növeli a környezetszennyezést és a környezet pusztulását.

A szigorúan életellenes baloldali radikális csoport az Egyesült Államokban, Portland városában kezdte hirdetni a gyermekellenességet. A hirdetőtáblán a „Stop having kids” felirat mellett megtalálható egy weboldal címe is, amelyen számos értekezést lehet olvasni arról, hogy miért előnyös, ha valaki nem vállal gyermeket. A magukat antinatalistának nevező személyekből álló csoport azt akarja közölni a nyilvánossággal, hogy a világ minden problémájának okozója a gyermekvállalás – írja a V4NA.

 

 

A weboldalon a gyermekvállalással kapcsolatban azt írják, hogy „A Stop Having Kids csoport elismeri, hogy a világban mérhetetlenül sok a szenvedés és az igazságtalanság. A születés pedig mindennek a katalizátora. Emiatt mindenkit erkölcsi kényszer terhel arra vonatkozóan, hogy a lehető legkevesebb új életet teremtsük, és a gyermekek nemzése helyett inkább az időnket és az energiánkat a már meglévő emberek életének javítására fordítsuk”. Továbbá kiemelik, hogy minden megszülető gyermek növeli a környezetszennyezést és a környezet pusztulását.

 

 

A magukra kollektív felszabadító mozgalomként tekintő gyermekellenes és vegán aktivisták szerint céljuk, hogy a gyermekmentes életmódot és ideológiát mindenki számára elérhetővé tegyék, és lebontsák a falakat, mivel minden társadalmi formáció és kultúra a gyermekvállalásra buzdítja a felnőtteket, ahelyett, hogy a már meglévő emberek életminőségének javításával foglalkozna.

 

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában