„Elsők a bevándorlók”

2022.03.03. 09:10

Migránsoknak adják az önkormányzati lakásokat Milánóban

A baloldal ismét megmutatta a valódi arcát. Elsők a bevándorlók, aztán a maradék mehet az olaszoknak – mondta Silvia Sardone európai parlamenti képviselő, aki kiderítette, hogy a tavaly Milánóban kiosztott önkormányzati lakások több mint felét illegális bevándorlók kapták meg.

A milánói önkormányzat számos szolgáltatást biztosít a migránsok számára még akkor is, ha azok illegálisan tartózkodnak Olaszországban. Silvia Sardone, a Liga párt egyik tanácsosa a milánói metropolisz lakásállományának helyzetét felmérendő kérdést nyújtott be a városi tanács lakásügyi osztályához. A kikért adatokból azonban kiderült, hogy a tavaly szociális alapon kiosztott lakások több mint fele bevándorló hátterű személyekhez került – írja a V4NA.

Hatvannyolc ingatlant kaptak bevándorlók, hatvankettőt pedig olaszok. A tavalyi évben, a legtöbb lakást kapó bevándorlók marokkói, szingaléz, egyiptomi és román származásúak voltak. Ez nem egy újdonság, mióta Beppe Sala a polgármester. A baloldal ismét megmutatta az arcát, elsők a bevándorlók, aztán ami megmarad, az mehet az olaszoknak. Az ingatlanok nagy részét az önkormányzat a várólista megkerülésével osztotta ki, és az Unión kívülről érkező illegális bevándorlókat részesítették előnyben

– mondta Silvia Sardone.

Silvia Sardone hozzátette, hogy

a bevándorlók között is lehetnek olyanok, akik rászorulók, de azt is figyelembe kell venni, hogy milánóiak ezrei várnak évek óta, hogy lakáshoz jussanak, és rengetegen azonnali segítségre szorulnak. Mégis úgy tűnik, hogy ezeket az embereket megkerülik azok, akik csak nemrég érkeztek Olaszországba.

A Liga képviselője elmondta, hogy

a balközép tanácsosok által az elmúlt években elfogadott jóléti politika is azt mutatja, hogy a városvezetés a bevándorlókat részesíti előnyben az olaszokkal szemben. A négy jövedelemtámogatási intézkedés, a munkaügyi támogatások és az iskolai étkezési támogatás is a migránsokat segíti. Ennyire nehezére esik Sala polgármesternek és a városi tanácsnak támogatnia polgárainkat? Meg kell állítanunk ezt a fordított rasszizmust

– jelentette ki a képviselő.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában