Rágalmazás miatt

2022.03.22. 09:38

Bánki Erik beperelte Hadházy Ákost

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt tett feljelentést Bánki Erik Hadházy Ákos ellen, aki közösségi oldalán még februárban posztolt olyan bejegyzéseket a kormánypárti politikusról, amit az nem hagyhatott szó nélkül – írja a Magyar Nemzet.  

Az egykori LMP-s, mára független-momentumos országgyűlési képviselő a jelek szerint olyan következtetéseket vont le bizonyos iratokból, amelyeknek nincs valóságalapjuk.

Két posztban is foglalkozott februárban a közösségi oldalán Hadházy Ákos a pécsi Volvo-üggyel, lényegében gyilkossággal vádolva meg a fideszes Bánki Eriket – írta Kapitány Gergely a Pécs Aktuál című közéleti portálon, hozzátéve: 

a képviselőt azonban vagy „hülyére vették”, vagy önmaga szemezgetett egyoldalúan a kapott dokumentumokból. Amiket ugyanis nyilvánosságra hozott, és amelyekre hivatkozva megvádolta Bánkit, azokat már jóval korábban visszavonta Paiger István, a Volvo-ügy elsőrendű vádlottja, aki ügyvédet is váltott.

„Váratlanul elhunyt a méltatlanul kevés figyelmet kapó pécsi buszper elsőrendű vádlottja, Paiger István. Ennek azért örülhet Bánki Erik, mert Paiger akarta őt a bíróság elé idézni, mert szerinte ő volt a pécsi Volvo buszokat kilencszázmillióval túlárazó csalás főszereplője” – írta első posztjában Hadházy Ákos, aki már itt tévedett. Paiger ugyanis éppen, hogy nem akarta beidéztetni Bánki Eriket és más politikusokat sem, mert ragaszkodott ahhoz, hogy a Volvo-ügy nem politikai, hanem szakmai ügy. Olyannyira komolyan gondolta ezt, hogy végül Bodnár Imre helyett más védője is lett a perben. (Bodnár Imre a pécsi polgármester főelszámoltatója is, ám egyik, általa úgymond feltárt, erősen politikai kommunikációgyanús ügyből sem lett vádemelés.)

„A pécsi korrupciós per elsőrendű vádlottja ki akart tálalni Bánki Erik fideszes képviselő szerepéről, de az ügyészség nem engedte. Polték elutasították a vádalkukérelmet, egyáltalán nem voltak kíváncsiak a bizonyítékokra és arra sem, hogy mi történt a lopott pénz thaiföldi bankba utalt részével" – írta Hadházy Ákos a második bejegyzésében, aki „bizonyítékként” mutatta be közösségi oldalán ezt az egyezségi ajánlatot. 

A közölt iratban azonban világosan olvasható, hogy „következtetések”, azaz nem tényállítások szerepelnek benne.

A Volvo-ügyben az ügyészség szerint 606 millió forintnyi vagyoni kár érte az önkormányzati céget, vagyis a Tüke Buszt. A vádhatóság szerint a volt vezérigazgató (aki időközben elhunyt) és bűntársa tervelték ki az egész ügyet, a pénz „lefölözését” és megtévesztették a politikusokat, döntéshozókat, polgármestert, képviselő-testületet és a Tüke Busz érintett alkalmazottjait is. Mindezért többéves letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérték a bíróságtól a vádlottakra.

Hadházy Ákos azonban továbbra is kitart a kijelentései mellett. „Az általam az ügyben eddig közzétett megállapításokat továbbra is vállalom…” – írta a Pécs Aktuál érdeklődésére.

Borítókép: Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő (Fotó: Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában